Majda Tafra-Vlahović ponovo predložena za članicu Upravnog vijeća Hine

Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije formalno je predložio razrješenje članice Upravnog vijeća Hrvatske izvještajne novinske agencije (Hina) Majde Tafre-Vlahović zbog isteka mandata, kao i da se ponovno imenuje na četverogodišnji mandat. Tafra-Vlahović članica je Upravnog vijeća Hine iz reda stručnjaka za medije od 2019., a od 2021. izabrana je i za predsjednicu Vijeća.

Mandat članova Upravnog vijeća Hine traje četiri godine, a prema Zakonu o Hini članove Upravnog vijeća imenuje i razrješuje sabor na prijedlog vlade. "Riječ je o osobi s više od 20 godina staža u novinarstvu, 17 godina staža u nastavi komunikoloških predmeta, znanstvenoj savjetnici, redovitoj profesorici i doktorici znanosti, autorici sedam knjiga iz područja komunikologije", istaknuo je državni tajnik iz Ministarstva kulture i medija Krešimir Partl.

Njezin rad, dodao je, bio je posebno usmjeren na afirmaciji Hine u međunarodnim asocijacijama, ali i mnoge radionice te edukaciju novinara izvještajnih agencija.

Profesorica Majda Tafra-Vlahović diplomirala je i magistrirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te je završila doktorski studij informacijskih znanosti na Filozofskom fakultetu u Zadru. Osim studija u Hrvatskoj, završila je i dva poslijediplomska programa iz održivog poslovanja na Sveučilištu Cambridge i diplomski studij odnosa s javnostima na Ovlaštenom institutu za odnose s javnošću u Londonu. Aktivno se služi s pet stranih jezika.

Pročitajte više