Sačić: Uhitili su me Karamarko i Brkić na zahtjev Mladena Bajića

Screenshot: Mreža TV

NAKON što je primio rješenje o obustavi procesa protiv njega za ratne zločine u Gruborima, Željko Sačić je u emisiji Pravi kut na Mreži TV kazao kako se borio u političko – policijskom procesu koji se vodio protiv njega na zahtjev, kako tvrdi, Mladena Bajića, a preko Tomislava Karamarka i Milijana Brkića.

"Sumnjam da su Karamarko i Brkić na svoju ruku odlučili uhititi me u slučaju Gruborima i namjestiti mi cijeli proces, ali siguran sam da je to bilo po naredbi Mladena Bajića, tadašnjeg glavnog državnog odvjetnika“ izjavio je Željko Sačić na pitanje  kako komentira cijelu istragu kojoj je u četvrtak došao kraj nakon šest godina.

Sačić je objasnio kako pravi policajac strogo prati zakone, kakvi god oni bili, i da je bilo ikakvog morala kod spomenutih osoba, oni bi odbili postupiti po nalogu koji je bio potpuno besmislen.

Prisjetio se 2000. godine kada je na čelo Ministarstva unutarnjih poslova došao Šime Lučin. Sačić tvrdi kako ga je Lučin pozvao na sastanak i rekao mu da da ga mora smijeniti s mjesta pomoćnika za krim policiju jer je bio dio Tuđmanovog dio, ali bi ga ostavio na mjestu ravnatelja Policijske akademije.

„Lučin mi je rekao da bi me želio zadržati kao specijalnog savjetnika ali moram odmah poslati nalog za uhićenje Ivića Pašalića. Pokušao sam mu objasniti da za uhićenje i održivu istragu nemamo nikakvih dokaza, no Lučin me uvjeravao da imamo i da zahtjeva promptno uhićenje Pašalića“, rekao je Sačić i dodao kako je tako nešto odbio učiniti i predao ostavku na svoju funkciju.

Pročitajte više