KORONAVIRUS U SVIJETU

SAD bilježi drugi najveći dnevni broj novozaraženih koronavirusom

Ilustracija: EPA

BROJ novih slučajeva zaraze koronavirusom u Sjedinjenim Državama u četvrtak je bio drugi najviši otkako se on bilježi, nakon vrhunca tijekom ljeta.

Broj slučajeva, hospitalizacija i umrlih ubrzava dok se državom širi hladnije vrijeme. Sa 76.195 slučajeva u četvrtak SAD se približio svom dnevnom rekordu od 77.299 slučajeva, koliko ih je bilo 16. srpnja. Samo je Indija zabilježila veći dnevni broj - njih 97.884, koliko ih je bilo 17. rujna.

U četvrtak je u SAD-u umrlo 916 ljudi, dan nakon što je prvi put od kolovoza zabilježeno više od 1,2 tisuće smrtnih slučajeva. Broj umrlih je narastao za 13 posto od prošlog tjedna.

Najviše zaraženih per capita u Sjevernoj Dakoti

U isto vrijeme je narastao i broj hospitaliziranih, na najvišu razinu u dva mjeseca. U bolnicama je trenutno 41 tisuća pacijenata s koronavirusom.

Najpogođenija savezna država u odnosu na sveukupni broj stanovnika i dalje je Sjeverna Dakota s 887 novih slučajeva u četvrtak, a slijede ju Južna Dakota, Montana i Wisconsin. Po ukupnom broju zaraženih najlošije stoji Texas sa 6820, a slijedi ga Kalifornija sa 6365 novih slučajeva u četvrtak.

Osam saveznih država u četvrtak je imalo najveći dnevni broj novih slučajeva, zbog čega dio guvernera najavljuje nove restriktivne mjere.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više