SAD poslao Srbiji tisuću stranica dokumentacije za slučaj studenta Kovačevića

MINISTARSTVO pravosuđa SAD-a poslalo je republičkom javnom tužiteljstvu Srbije više od tisuću stranica, uglavnom medicinske dokumentacije, o povredama koje je student iz Srbije Miladin Kovačević nanio svojem kolegi s fakulteta Bryanu Steinhaueru.

Podsjetimo, Istražni sud u Beogradu prije dva dana odredio je pritvor do mjesec dana bivšem američkom studentu i košarkašu Miladinu Kovačeviću kojeg američke savezne vlasti traže zbog premlaćivanja studenta Bryana Steinhauera u svibnju ove godine. Jednomjesečni pritvor određen je i bivšem konzulu Srbije u New Yorku Slobodanu Nenadoviću, koji je Kovačeviću omogućio bijeg iz SAD-a. Sud je ovakvu odluku donio radi sprječavanja eventualnog bijega i utjecaja na svjedoke.

Pred sucem se branio šutnjom iz razloga što tužiteljstvo nije odgovorilo na pitanje je li postupak protiv njega pokrenut po molbi američkih vlasti ili je kazneno gonjenje ustupljeno srpskom pravosuđu. Pri tom je istaknuto kako Kovačeviću nije predočen niti jedan dokument koji su američke vlasti nedavno proslijedile srpskom tužiteljstvu, a vezano uz kazneni postupak koji se protiv Kovačevića vodi u SAD-u.

Osim sumnje za nanošenje teških tjelesnih ozljeda Kovačević se sumnjiči za krivotvorenje putnih isprava i navođenje na zloupotrebu službenog položaja.

M.M.
Foto: Arhiva (Interpol)

Pročitajte više