SAD smaknuo psihičkog bolesnika: Ubijen snajperist iz Washingtona

JOHN ALLEN MUHAMMAD, muškarac koji je stajao iz snajperskih napada oko i u Washingtonu 2002. godine, jučer je ubijen nakon što mu je guverner Virginije Tim Kaine odbio posljednji zahtjev za pomilovanje.

Njegovi odvjetnici su tvrdili da je psihički bolestan, no to guverneru nije bio dovoljan razlog za odustajanje od izvršenja smrtne kazne. 48-godišnjem Muhammadu je ubrizgana smrtonosna injekcije zbog ubojstva Deana Harolda Meyersa koji je samo jedan od desetoro ubijenih tijekom napada, pišu svjetski mediji.

Pregledi psihijatara dokazali da je Muhammad bio psihički bolesnik

Muhammadov suradnik Lee Boyd Malvo, koji je u vrijeme napada imao 17 godina, je na odsluženju doživotne zatvorske kazne. Tijekom tri ubilačka tjedna par je ubio deset ljudi u Marylandu, Washingtonu i Virginiji. Ubojstvo snajperista u zatvoru u Virginiji je trajalo pet minuta tijekom kojih je on bio tih, a doimao se i smirenim. Prije smrti nije ništa rekao.

Muhammadov odvjetnik je izjavio kako je posljednje jelo snajperista bilo piletina sa umakom od rajčice, nakon čega je pojeo kolač sa jagodama. Pregledi psihijatara pokazali su kako je Muhammad paranoidan i shizofreničan, a navodno je to povezano sa njegovim služenjem u američkoj vojsci tijekom Zaljevskog rata. Snimke mozga otkrile su nepravilnosti povezane sa shizofrenijom.

Pročitajte više