SAD: Wolfowitz nije bio meta napada na hotel

AMERIČKO ministarstvo obrane objavilo je u nedjelju kako nema indicija da je raketni napad na bagdadski hotel u kojemu žive američki dužnosnici bio usmjeren na drugog čovjeka Pentagona, koji je tamo odsjeo tijekom posjeta Iraku.

Glasnogovornik ministra obrane Larry Di Rita rekao je da dosadašnji podaci pokazuju kako nitko iz pratnje zamjenika ministra Paula Wolfowitza nije ozlijeđen, uključujući i novinare koji su s njime putovali.

U napadu na hotel Al Rasheed poginuo je američki poručnik, a ranjeno je 15 osoba, među kojima sedam američkih civila i četiri vojne osobe.

Ističući da je od završetka rata ostvaren određen napredak, američki državni tajnik Colin Powell izjavio je CNN-u kako još ima ostataka staroga režima, koji ne žele demokraciju i bolji život za Iračane.

Dodao je da je vlada predsjednika Busha unaprijed znala da će uspostava sigurnosti u poratnom Iraku biti izazov, no nije očekivala "da će biti tako intenzivan i dugotrajan".

Američki administrator u Iraku Paul Bremer izjavio je za televiziju ABC kako posljednji incident pokazuje da Amerikanci u Iraku "imaju boljih i lošijih dana". "Cijelo sam vrijeme isticao da ćemo imati dobrih i loših dana. Na sreću, dobri dani su brojniji od loših. Ovaj današnji bio je osobito nesretan", rekao je Bremer.

Pročitajte više