ŠAH: Stjepan Šturlan novi predsjednik

U Domu sportova danas je održana izborna skupština Hrvatskog šahovskog saveza na kojoj je za novog predsjednika izabran direktor "Hrvatskih voda" Stjepan Šturlan.

Iako je bila najavljena i kandidatura dosadašnjeg predsjednika, Tomislav Ledić, je u posljednji trenutak odustao pa Šturlan nije imao protukandidata.

U nastupnom govoru novi je predsjednik najavio izradu nacionalnog programa razvoja šaha u kojem će se najveća pozornost posvetiti stvaranju boljih uvjeta za boljitak i promociju šaha, pri čemu će se težište dati na rad s mladima, na podizanje ugleda državnog prvenstva, te stvaranje najjače moguće reprezentacije. U tom pogledu znakovita je najava povratka velemajstora Mladena Palca u našu reprezentaciju, koji je izabran u novi Upravni odbor. U Upravni odbor izabrana je i velemajstorica Mirjana Medić, koja je jedina dobila svih 39 glasova nazočnih delegata županijskih šahovskih saveza. Preostali članovi novog UO su Boris Badanjak, Mladen Bratošević, Boris Golubović, Željko Kiseljak, Stjepan Novak i Nenad Vlašić.

(Hina)xvkov yad

Pročitajte više