Samo brokeri iz grupe Borg poslovali u plusu

Foto: Hina, Tatjana Tadić/Pixsel/Poslovni dnevnik

INTERKAPITAL vrijednosni papiri, investicijsko društvo čiji je prokurist Tonći Korunić - jedan od autora Lex Agrokora, jedina je brokerska tvrtka koja je na kraju prvog kvartala poslovala s dobiti.

>> Reagiranje na članak "Samo brokeri iz grupe Borg poslovali u plusu"


Pokazuju to Hanfini podaci o poslovanju investicijskih društava na dan 31. ožujka. Od sedam pobrojanih brokerskih društava samo je Interkapitalovo poslovalo s dobiti od 1,2 milijuna kuna na kraju prvog kvartala.


Za razliku od njih svi drugi brokeri imaju minus: Agram brokeri od oko 260.000 kuna, Antea brokeri 112.000 kuna, Credos 365.000 kuna, Fima 137.000 kuna, Hita vrijednosnice 79.000 kuna i N3 Capital partners 167.000 kuna.


Treba napomenuti da na Hanfinoj listi nema investicijskih društava koja djeluju u okviru banaka, ali među sedam nabrojanih samo su Interkapital vrijednosni papiri poslovali u plusu.

U vlasništvu su Interkapitala, dioničkog društva čiji su vlasnici skriveni iza skrbničkog računa koji se vodi preko Interkapital vrijednosnih papira. 

Index je objavio nekoliko tekstova o angažmanu Tonćija Korunića na izradi Lex Agrokora. U Interkapitalovoj reakciji na nekoliko naših tekstova oni su tvrdili kako Korunić nije broker nego investicijski savjetnik te da Interkapital nikada nije pisao zakon, nego Korunić osobno, ali i da nikada nije postojala skupina Borg.

Podsjećamo da je neformalna grupa tadašnje HDZ-ove potpredsjednice vlade Martine Dalić, koja je radila na izradi Lex Agrokora, Ivicu Todorića do 10. travnja nazivala Borgom, no kada je Ante Ramljak zbacio Todorića, preuzeli su i njegovu oznaku - Borg.


Korunić u mailovima: Nadam se da će Rusi kupiti barem tri mjeseca vremena da nam prođe jedan IPO-čić

"Grupa Borg, sretan Vam Uskrs! Ponosan sam što jašem s vama!", napisao je Ramljak 16. travnja prošle godine. Među primateljima bio je i Tonći Korunić, prokurist investicijskog društva koje je, sada se ispostavilo, jedino poslovalo u plusu na kraju prvog kvartala ove godine.

"Bravo-svaka čast! Na kraju je to bilo ipak jedno lijepo iskustvo. Ja se nadam da će Rusi kupiti barem 3 mjeseca vremena da nam prođe jedan IPO-čić (kad već nije HEP) u svibnju. A onda nakon toga, neka ljeto započme u bojama našeg zakona", napisao je Tonći Korunić u mailu koji je poslao Borg grupi 31. ožujka. 



Taj mail potvrđuje kako su borgovci bila grupa za specijalne zadatke premijera Andreja Plenkovića i bivše potpredsjednice vlade Martine Dalić, te da su, osim za Lex Agrokor, bili zaduženi za provedbu ideje da država vrati u svoj posjed Inu kroz privatizaciju HEP-a.

Interkapital ranije je reagirao na članke u kojima je Index razotkrivao detalje Afere Hotmail, ovo su reagiranja:

>>Odvjetnik Interkapitala i Tončija Korunića: Člankom su klijentu povrijeđena prava osobnosti

>>Odvjetnik: Interkapital je vodeća nezavisna investicijska grupa u regiji

Pročitajte više