Sanader će danas i sutra gubiti vrijeme na presijecanju vrpci i domjencima

PREMIJER Ivo Sanader, ne zaustavlja se još od petka kada je bio gost kod Ivice Todorića i njegova Konzuma, kada je riječ o presijecanjima vrpci, obljetnicama, domjencima i stranačkim aktivnostima, a tako će, prema najavama nastaviti danas i sutra.

Kako vlada Vlada: Premijer i ministri cijeli dan punili trbuhe na domjencima diljem Hrvatske

Naime, danas je najavljeno kako će se održati svečanost potpisivanja ugovora o građenju i obilježavanju početka radova na dionicama Gradec-Velika Mučna autoceste A12, te Vrbovec-Bjelovar autoceste A13. Naravno, tko će drugi nego Sanader, otvoriti radove. Prema najavi iz Vlade Autocesta A12 povezivat će središnju Hrvatsku, odnosno Grad Zagreb s Podravinom, sve do granice s Mađarskom, odnosno graničnog prijelaza Gola. Autocesta A13 povezivat će središnju Hrvatsku s bilogorskom regijom i Podravinom do graničnog prijelaza Terezino Polje. Te dvije autoceste čine Podravsko-bilogorski ipsilon, ukupne dužine od 172 kilometra.

Koktel u Klovićevim dvorima

Navečer će Sanader stići i u Galeriju Klovićevi dvori na koktel jer se otvara najveća ovogodišnja izložba Galerije Klovićevi dvori "Slavonija, Baranja i Srijem - vrela europske civilizacije".

Nakon današnje zakuske "na cesti", Sanader će i sutra uživati na domjencima i svečanostima jer bi prema protokolu trebao biti u Varaždinu gdje će se održat svečano otvorenje nove tvornice gotovih pečenih i paniranih pilećih proizvoda, najnovije investicije članice Poslovnog sustava Vindija, Koke d.d. Ne sumnjamo kako će u toku današnjeg dana stići još koja obavijest Vlade o važnom domjenku na kojem će se naći i premijer Sanader.

Hrvatska pred teškim danima

Hrvatska se trenutno nalazi u iščekivanju svibanjskih prosvjeda, veliki broj Fakulteta je blokiran kao i pristupni pregovori za ulazak Hrvatske u Europsku uniju od strane Slovenije, Nizozemske i Velike Britanije, a zemlju trese recesija i val otkaza. Neispunjena obećanja Vlade mogla bi izroditi prosvjede još 1. svibnja. Unatoč tome, Sanader provodi vrijeme od domjenka do domjenka.

I.Ć.
Foto: Nikša Stipančev (Cropix)

Pročitajte više