Sanader: HDZ sa žaljenjem primio vijest o presudi tzv. Gospićkoj skupini

HDZ je s velikim žaljenjem primio vijest o presudi Mirku Norcu i ostalima iz tzv. Gospićke skupine, ali očekuje da će pravomoćna sudska presuda biti oslobađajuća, izjavio je danas predsjednik HDZa Ivo Sanader.

"Budući da nije riječ o pravomoćnoj i konačnoj sudskoj odluci, nadamo se oslobađajućoj presudi i vjerujemo da će pravda i istina pobijediti", rekao je Sanader na konferenciji za novinare.

Napomenuo je da Norac ima nemjerljive zasluge u obrani i oslobađanju Hrvatske od velikosrpske agresije, istaknuvši da bi Gospić bio drugi Vukovar da nije bilo Norca i drugih hrvatskih branitelja.

"Hrabrost takvih ljudi kao što je general Mirko Norac bila je jedna od pretpostavki hrvatskoj slobodi. Danas kada se slobodni demokratski svijet bori protiv međunarodnog terorizma, uloga naših branitelja u obrani Hrvatske još više dobiva na značaju", naglasio je.

Predsjednik HDZ-a kazao je da njegova stranka već tri godine upozorava i najoštrije osuđuje političku klimu koju, kako je rekao, aktualna državna vlast širi Hrvatskom, u kojoj se ponižava i kriminalizira Domovinski rat i hrvatske branitelje.

"Koliko god nam svima bilo teško, pozivamo na mir i dostojanstvo što je i general Norac za vrijeme cijeloga sudskoga procesa pokazivao", zaključio je Sanader.

Pročitajte više