Sanader: Ideja kooperanata KIM-a pala s Marsa

IDEJA udruga proizvođača mlijeka KIM o tome da Vlada njima dodjeli dionički paket od 25 posto plus jednu dionicu, prema mišljenju premijera Ive Sanadera, "malo je pala s Marsa", ali će ju se razmotriti, kaže on.

"To bi bio jedan novum u Hrvatskoj koji meni do sad nije poznat, da kooperanti traže dionice jedne tvrtke. Dakle, to je nešto sasvim novo i moram reći da je malo palo s Marsa, ali ćemo razmotriti i taj novum" kazao je novinarima Sanader, nakon jubilarne stote sjednice GSV-a u Splitu, na upite o današnjoj novinskoj konferenciji u Karlovcu, gdje su ovi zatražili da dio koji je raspoloživ Vladi pripadne njima kako bi kontrolirali to se dešava s mljekarom.

Šimić neozbiljan

Sanader je tom prilikom komentirao i ponašanje vlasnika Chemoderma, Ivana Šimića, kojemu je Hrvatski fond za privatizaciju odlučio prodati tvrtku. On se nakon buke koja se u javnosti podigla najprije povukao, a onda telefaksom poručio potpredsjedniku Vlade i predsjedniku Upravnog odbora HFP-a, Damiru Polančecu, kako ipak ne odustaje od kupnje KIM-a.

"Mislim da je riječ o ozbiljnom projektu, privatizaciji KIM-a i da se sukladno ozbiljnosti tog projekta treba ozbiljno i ponašati. Razumijete na koga mislim, dakle na onoga koji je najavio odustajanje od toga. Za nas je to gotova stvar, ne možemo danas jedno sutra drugo", naglasio je Sanader.

Podsjetimo, Šimić na neodustajanje od kupnje nije imao komentara, dok je Polančec jučer izjavio kako je sa Šimićem razgovarao o njegovom telefaksu kojim ga je obavijestio da od mljekare neće odustati, te da su obojica zaključili da je "najbolje za sve" da se Šimić iz posla ipak povuče.

Jurčićevo 'ne' srpskom kapitalu je za anale političke gluposti

Zamoljen da komentira izjavu Ljube Jurčića o tome kako zbog svježeg sjećanja na rat, ne bi dopustio ulazak srpskog kapitala u hrvatske tvrtke, pogotovo u Slavoniji, jer "Ne treba stvarati neugodu hrvatskim građanima", Sanader je rekao kako je ta izjava SDP-ovog kandidata za premijera  "za anale političke gluposti".

"Politika SDP-a je politika lovljenja u mutnom", kaže premijer i dodaje kako SDP zaboravlja da je bio četiri godine na vlasti, a Ljubo Jurčić ministar gospodarstva.

"Ako se itko sjeća što je tada napravio, vodim ga na piće", rekao je Sanader, i dodaje kako je tada Jurčić "imao dovoljno vremena da pokaže svoju politiku i prema Srbiji i prema Thompsonu i prema ustaštvu i svemu o čemu ovih dana govori i zabavlja hrvatsku javnost".

A.B.
Foto: H.P.

Pročitajte više