"Sanader je trebao platiti boravak na Lučićevoj jahti"

OKO GODIŠNJEG odmora premijera Sanadera digla se velika bura. On je, naime, nekoliko dana proveo na jahti državnog tajnika Igora Lučića te se postavilo pitanje ne radi li se tu o sukobu interesa.

Predsjednik Povjerenstva za sukob interesa u prošlom sazivu Sabora Josip Leko za Index je kazao kako je načelan stav članova Povjerenstva u prošlom sazivu bio da se u takvim slučajevima radi o daru te da se s tim treba postupati u skladu s Vladinom uredbom o Zakonu o sprječavanju sukoba interesa

"A svatko tko primi dar dovodi se u opasnost da bude ovisan o tom daru. Svi darovi iznad petsto kuna moraju se prijaviti Vladi. To bi morao učiniti sam Sanader." - rekao nam je Leko dodajući kako i Povjerenstvo za sukob interesa može samo potegnuti to pitanje i tražiti pojašnjenje od premijera o godišnjem odmoru i boravku na jahti.

"Sanader je trebao platiti svoj boravak na jahti" - smatra Leko.

Čija je jahta?

Je li jahta na kojoj je Sanader boravio u vlasništvu Igora Lučića ili je unajmljena još nije poznato. Business.hr je danas objavio kako je ona unajmljena, te da najam iznosi od 9500 do 10900 eura tjedno (što je pet Lučićevih mjesečnih plaća), no u imovinskoj kartici državnog tajnika nalazi se jahta u vrijednosti 300.000 kuna. Također, glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun izjavio je, komentirajući slučaj, kako mu je poznato da Lučić, kojega upravo premijer može razriješiti dužnosti, posjeduje vlastitu jahtu.

U svakom slučaju, bit će zanimljivo pričekati povratak članova Vlade i saborskih zastupnika s godišnjih odmora.

H.A.
Foto: Montaža

Pročitajte više