Sanader na središnjem predizbornom skupu HDZ-a u Šibeniku

Predsjednik HDZa Ivo Sanader pozvao je večeras sa središnjeg predizbornog skupa HDZa u Šibeniku, uoči nedjeljnih prijevremenih izbora u tom gradu, glasače da smjene "nesposobnu vlast u Šibeniku kao što su smijenili nesposobnu vlast u Hrvatskoj".

Obraćajući se okupljenim članovima i simpatizerima HDZ-a Ivo Sanader je najavio da je HDZ već počeo sa smanjivanjem birokratskog i administrativnog aparata u Hrvatskoj koji mora biti moderniziran i na stalnoj usluzi građanina. Iskorijenit ćemo mito i korupciju i pretvoriti Hrvatsku u normalnu zemlju koja će biti poželjna Hrvatima iz dijaspore za povratak i u kojoj će njezini građani koji se odluče za poduzetništva naići na razumijevanje i potporu države, rekao je Sanader.

Istaknuo je da HDZ-ova Vlada priprema osnivanje 400 poduzetničkih zona u hrvatskim županijama, a uskoro će biti objelodanjen i nacrt novog zakona o malom i srednjem poduzetništvu. Za osnivanje poduzetničkih zona Vlada je spremna besplatno dati zemljište u svom vlasništvu te uložiti kunu na svaku kunu koju u te zone ulože županije, dodao je Sanader.

Najavljujući mjere HDZ-ove Vlade, Ivo Sanader je obećao Šibenčanima da će se osobno zauzeti da šibenska Tvornica lakih metala dobije država jamstva za kredit u iznosu 170 milijuna kuna te najavio da će bolnice u Šibeniku i Kninu dobiti potporu od 30 milijuna kuna.

Sanader je govorio i o vanjskom dugu Hrvatske koji je premašio 24 milijarde dolara te izravno za njegovo stvaranje optužio Ivicu Račana i bivšu vlast na čelu sa SDP-om. Mi i za taj teški problem imamo rješenje, kazao je Sanader, a građani to znaju što se vidi i iz plime optimizma koja raste nakon državnih izbora 23. studenoga prošle godine.

Sanader je na skupu u Šibeniku odbacio svaku mogućnost koalicije sa SDP-om te pozvao Ivicu Račana da se prestane baviti HDZ-om i sredi stanje u svojoj stranci koja je, kako je rekao, opterećena brojnim ortodoksnim komunistima.

Na skupu su bili i zamjenica predsjednika stranke Jadranka Kosor i član Predsjedništva HDZ-a Darko Milinović. HDZ je predstavio svoje kandidate i nositeljicu liste Nedu Klarić, kojoj je namijenjena dužnost gradonačelnica Šibenika, ako HDZ pobijedi na izborima. Nakon pozdravnih riječi Tomislava Ninića, predsjednika šibenskog Gradskog odbora HDZ-a, Ante Kulušića, predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Šibensko-kninske županije, saborskog zastupnika Perice Bukića i nositeljice liste Nede Klarić, nazočnima je govorio Darko Milinović koji je, uz ostalo, naglasio da je HDZ prošao kroz burno razdoblje tijekom kojega se profilirao u suvremenu demokršćansku stranku. Jadranka Kosor je kazala kako je HDZ stranka koja ispunjava svoja obećanja pa je to, istaknula je, već učinio vrativši dostojanstvo hrvatskim braniteljima koje je prošla vlast šikanirala. Najavila je donošenje novog zakona o hrvatskim braniteljima te uvođenje rodiljnog dopusta od tri godine od 1. srpnja ove godine za sve majke s troje ili više djece.

(Hina) xdf ymć

Pročitajte više