Sanader: Puno je važnije što kaže HDZ nego HSS

"ODGODA primjene ZERP-a na članice EU nije izdaja nego obrana nacionalnih interesa", kaže Ivo Sanader.

Sanader je u razgovoru za HTV-ov Dnevnik istaknuo kako je jedan od najvećih nacionalnih interesa ulazak Hrvatske u EU i definitivni odlazak s Balkana i istaknuo kako su se na jučerašnjem sastanku predstavnici stranaka s njim slagali, a danas se u Saboru prepucavaju što "govori o vjerodostojnosti nekih političkih stranaka".

Sanader je, također, istaknuo kako HDZ i HSS ne moraju nužno imati zajedničko mišljenje o svim pitanjima samo zato što su koalicijski partneri, ali je, s obzirom na omjer u broju saborskih zastupnika, "puno važnije što kaže HDZ nego HSS".

Nakon što je novinar ustvrdio kako je za HSS najveći nacionalni interes ZERP, premijer je odgovorio kako su za HSS interesi i ZERP i EU, ali treba znati procijeniti što je važnije. HDZ nije u 10 godina za vrijeme Tuđmanove vladavine, nije proglasio ZERP jer "su tad smatrali da nije vrijeme za to, a isto misle i sada".

Premijer je istaknuo kako Vlada sada radi ustupak kako bi se pregovori s EU završili do ljeta iduće godine, te dodao kako na sutrašnjem sastanku u Bruxellesu s predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom očekuje "punu potporu Hrvatskoj i zajedničko jamstvo da će nam pomoći da se pregovori dovrše".

J.C.
Foto: L.T.

Pročitajte više