Sanders se ne povlači iz utrke unatoč nizu Bidenovih pobjeda

Foto: EPA

KANDIDAT za demokratsku predsjedničku nominaciju Bernie Sanders ne planira se povući iz demokratskih predizbora, usprkos lošem rezultatu na izborima u nizu saveznih država, objavio je Washington Post.

Sanders će se obratiti novinarima u 13 sati po lokalnom vremenu u državi Vermont koju predstavlja u Senatu te će dati najnovije informacije o kampanji, objavio je Sandersov stožer. Washington Post tvrdi da Sanders ne namjerava odustati od utrke.

Biden, bivši potpredsjednik, pobijedio je u Michiganu, gdje je Sanders 2016. potukao Hillary Clinton te u tri druge države u utorak, čime je povećao svoju prednost pred Sandersom.

Sanders osvojio Sjevernu Dakotu

Sanders, koji je pobijedio u Sjevernoj Dakoti, morao je otkazati predizborni skup u Clevelandu zbog koronavirusa te još nije komentirao rezultate izbora.

Biden se okrenuo američkim predsjedničkim izborima koji će se održati u studenom 2020. te je pozvao na jedinstvo stranke i poslao poruku Sandersovim pristašama.

"Dijelimo zajednički cilj i zajedno ćemo pobijediti Donalda Trumpa", rekao je Biden u Philadelphiji, zahvalivši pritom Sandersu i njegovim pristašama zbog energičnosti.

Samo prije dva tjedna Sanders je bio u vodstvu nakon impresivne pobjede u Nevadi sredinom veljače, dok su glasovi Bidena i drugih centrističkih kandidata bili razmrvljeni.

Od tada je Biden pobijedio u više saveznih država, a centristički kandidati - Michael Bloomberg, Pete Buttigieg i Amy Klobuchar - povukli su se i podržali Bidena, dok Sandersova suparnica na lijevom krilu stranke Elizabeth Warren, nakon što je napustila utrku, nije podržala senatora iz Vermonta.

Pročitajte više