Sandra Benčić za Index: Izgleda kao da Ustavni sud igra za HDZ

Opet smo se čuli sa Sandrom Benčić. Ovaj put tema nije bila koalicija, već tvrdnja Ustavnog suda da Milanović ne može biti mandatar čak ni ako danas podnese ostavku.

> Sve reakcije pratite ovdje

"Ono što definitivno mogu reći je da se, po mom mišljenju, ovdje sada radi o neprimjerenom miješanju Ustavnog suda u politički proces kreiranja većine.

U usporedivim situacijama, primjerice kada je trebalo ocijeniti ustavnost Zakona o izbornim jedinicama, nisu se miješali jer je u pitanju stvar političke većine koja je to izglasala.

A sada im nije problem utjecati na stvaranje političke većine u trenutku kada se kreira politička većina, pri čemu to ovako na van izgleda kao da igraju za HDZ”, kazala je Indexu Sandra Benčić.

Podsjetimo, Ustavni sud je danas ustvrdio da se predsjednik RH Zoran Milanović svojim izjavama i ponašanjem, odnosno sudjelovanjem u kampanji bez podnošenja ostavke na predsjedničku dužnost, doveo u poziciju da ne može biti mandatar za  sastav buduće vlade, kao ni premijer. Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović kazao je da je Milanović, za razliku od SDP-a, kršio upozorenje Ustavnog suda od 18. ožujka i izrijekom ponavljao da je u kampanji kao budući predsjednik vlade.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.