Sarnavka za Index: Milanović se nije stigao informirati dok je bio po klubovima

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

ZORAN MILANOVIĆ nastavio je svoj sukob s Dalijom Orešković i Marijanom Puljak koje je jučer nazvao "samodopadnim narikačama", a danas je komentirao i pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova Višnju Ljubičić koja je njegovu izjavu ocijenila seksističkom.

Milanović: B.a.B.e. je tako neukusan naziv za udrugu, neka promijene ime

"Narikače su neiskrene, baš sam na to mislio. Drago mi je da se javila pravobraniteljica. Postoje ljudi koji obnašaju važne funkcije, a da se vi ili ja ne možemo sjetiti kako se zovu. Višnja Ljubičić je izabrana par tjedana prije nego sam ja izabran za premijera. Ona je godinama radila taj posao, osam godina, ja nisam znao kako se zove. Novih osam godina je dobila opet u vrijeme izbora. Ovo što je govorila o bivšoj predsjednici je nedopustivo. Ali vi možete nazvati udrugu B.a.B.e. i pričati što hoćete. To je jedan tako neukusan naziv za udrugu da ga samo samodopadna osoba može dati. Neka promijene ime", rekao je Milanović.

Nazvali smo Sanju Sarnavku, poznatu aktivisticu za ljudska prava i nekadašnju predsjednicu udruge B.a.B.e. Evo kako ona vidi ponašanje predsjednika Republike.

Sarnavka: Tužno i tragikomično, ne znam kuda ovo vodi

"Jadan nije uspio saznati da već tri godine nemam nikakve veze s 'Babama'. Sve to skupa je tužno, ne znam kuda ovo vodi. Nije dobro da netko na toj poziciji diže prašinu svakom svojom izjavom. Naravno da je zanimljiv za medije, ali nije dobro da se komunicira na ovaj način umjesto argumentirane rasprave", rekla nam je Sarnavka.

"Počela sam se smijati. Tragikomično. Mogao se raspitati kod svojih savjetnika i savjetnica pa bi saznao da ja više nisam u 'Babama'. To je područje koje je njemu nezanimljivo, nije se stigao informirati dok je sjedio u raznoraznim klubovima sa svojim prijateljima. Ne zna ni da je B.a.B.e. zapravo kratica. Za tri ministra koji su također bili u klubu nije rekao ništa, ali smetaju mu dvije opozicijske zastupnice koje su osnovale ženski klub. Veliki junak koji nasrće na žene jer misli da mu nisu do pupka", zaključila je Sarnavka, jedna od osnivačica zaklade za ljudska prava i solidarnost Solidarna.

Pročitajte više