Šansa za nezaposlene: Traže se popisivači stanovništva

DRŽAVNI zavod za statistiku Republike Hrvatske priopćio je kako Županijska popisna povjerenstva i popisno povjerenstvo grada Zagreba traže kandidate da se prijave za posao popisivača i kontrolora koji će raditi tijekom ovogodišnjega popisa stanovništva.

Sve informacije o prijavama u županijama mogu se pratiti i na internetskim stranicama Državnog zavoda za statistiku u dijelu posvećenu Popisu 2011.

Uvjeti koje moraju zadovoljiti kandidati su punoljetnost i završena najmanje srednja škola. Kandidati moraju ispuniti upitnik za prijavu koji će biti dostavljeni DZS-u gdje će se sustavom optičkog čitanja analizirati postotak sigurnog čitanja, a ti će rezultati popisnim povjerenstvima poslužiti kao jedan od kriterija pri odabiru kandidata.

Izabrani popisivači i kontrolori će tada proći obuku na kojoj će biti upoznati s metodologijom i organizacijom Popisa 2011. Ta će predavanja za kontrolore biti održana u ispostavama od 21. do 24. ožujka, a za popisivače u popisnim centrima od 28. do 31. ožujka.

Svi kandidati će tada morati obaviti i završni test, nakon kojeg će oni koji ga prođu biti izabrani za kontrolore i popisivače. Hrvatska traži 13 tisuća popisivača, a prednost pri izboru će imati nezaposlene osobe. Popis će se provesti u travnju, a prosječna naknada će biti oko 3 i pol tisuće kuna.

Pročitajte više