"Saponia" tvrdi da nije onečistila Dravu

KEMIJSKA, prehrambena i farmaceutska industrija "Saponia" iz Osijeka danas je opovrgnula tvrdnju glavnog državnog vodopravnog inspektora Željka Makvića da je ispuštanjem pjene 13. rujna onečistila rijeku Dravu u Osijeku.

"Informacija da je Saponia Osijek uzročnik pojave pjene na rijeci Dravi u ponedjeljak, 13. rujna, i da je onečistila rijeku, nije točna", tvrdi "Saponia" u priopćenju.

Glavni državni vodopravni inspektor Željko Makvić Hini je jučer izjavio da je bijela pjena, uočena 13. rujna na Dravi u Osijeku, došla iz tvrtke "Saponije". Rekao je da se zasad ne zna uzrok njezina istjecanja, ali da je istjecanje zaustavljeno i sanaciju nije potrebno provesti.

"Saponia" u današnjem priopćenju tvrdi da toga dana u tvrtki nije bilo nezgoda, niti izvanrednih ispuštanja otpadnih voda te da posjeduju vodopravnu dozvolu za ispuštanje otpadnih voda i da sve aktivnosti vezane uz ispuštanje provode u skladu s tom dozvolom.

"Otpadna voda redovito se kontrolira putem vlastitog i vanjskog ovlaštenog laboratorija, a otpadne vode sakupljaju se u posebnim uređajima za predtretman i obradu prije ispuštanja u gradsku kanalizaciju", tvrdi "Saponia" i dodaje da se u tvrtki kontinuirano ulažu napori da se poboljša kvaliteta otpadnih voda prije ispuštanja.

Pročitajte više