Sarajevo: Zaplijenjena droga vrijedi oko tri milijuna eura

SARAJEVSKA policija provela je u protekla dva tjedna veliku akciju zapljene heroina koji se prodavao na crnom tržištu u tom gradu otkrivši pri tom drogu čija je vrijednost na ulici veća od tri milijuna eura, potvrdili su u utorak predstavnici Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Ministarstva unutarnjih poslova Federacije BiH te MUP-a Sarajevske županije.

Ravnatelj uprave policije federalnog MUP-a Zlatko Miletić izjavio je na konferenciji za novinstvo održanoj u Sarajevu da je zaplijenjeno ukupno 38 kilograma i 710 grama heroina koji je u BiH dospio "balkanskom rutom", najvjerojatnije iz Turske.

Iako se u BiH droga masovno prodaje, pretpostavka je da je ta zemlja danas uglavnom tranzitno područje za narkotike namijenjene zapadnoeuropskom tržištu.

Više osoba tijekom policijske akcije je uhićeno no državni tužitelj Božo Mihajlović nije precizirao njihov broj zbog interesa istrage.

Dodao je da je nekoliko osumnjičenih još u bijegu.

Predstavnik sarajevske policije Himzo Selimović je kazao da se od zaplijenjene količine droge moglo napraviti 387 tisuća paketića namijenjenih "maloprodaji".

"Ako se ta količina pomnoži s cijenom od 20 konvertibilnih maraka (10 eura) po paketiću, onda je zarada za trgovce mogla iznositi više od šest i pol milijuna KM (3 milijuna i 250 tisuća eura)", kazao je Selimović.

Novinarima je potvrđeno da su pretresi povezani s ovom akcijom provedeni i na području distrikta Brčko.

Pročitajte više