Sarajevski branitelji: Protiv Thompsona ćemo masovnim demonstracijama

OSOVINA zla je najnoviji nadimak Marka Perkovića Thompsona, koji su mu nadjenule braniteljske udruge sarajevskog kantona, i koje najavljuju da će učiniti sve kako bi spriječile njegov nastup 10. svibnja u sarajevskoj Zetri - na godišnjicu dolaska pape Ivana Pavla II., prenosi Pincom.

"Ako koncert ne bude otkazan, pristupit ćemo radikalnim mjerama. Još uvijek se dogovaramo kakve ćemo poduzeti protumjere, ali nisu isključeni ni masovni prosvjedi", rekao je predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida BiH Safet Redžić, koji je pozvao i druga braniteljske udruge na očitovanje o koncertu Marka Perkovića Thompsona u Sarajevu, te zatražio od njih otvoreno traženje zabrane održavanja.

Thompsonu se prvi usprotivio Savez logoraša, zbog njegovih nacionalističkih pjesama, nakon čega se odmah oglasila i Židovskoj zajednica u Sarajevu na čijem je čelu Jakob Finci.

Pridružio im se i Savez antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata 1941. - 1945., koji je obratio javnosti priopćenjem u kojem piše kako je poznato da Thompson u svojim pjesmama govori jezikom mržnje i veliča ustaške zločine koji su se dogodili nad drugim narodima u prošlosti, što je i demokratska javnost u Hrvatskoj već davno osudila.

Ubrzo nakon toga, na stranu inicijative za zabranu Thompsonova koncerta svrstale su se sve braniteljske organizacije Sarajevske županije, koje traže od aktualnih gradskih, županijskih i federalnih vlasti zabranu nastupa "Osovini zla" u Sarajevu.

A.B.
Foto: Mape

Pročitajte više