Sarkozy šefu MMF-a 2007.: Kontroliraj se!

REPUTACIJA Dominiquea Straussa-Kahna u Francuskoj po pitanju agresivnog pristupa ženama bila je navodno toliko loša da ga je čak francuski predsjednik Nicolas Sarkozy, prije njegovog odlaska na čelno mjesto MMF-a u Washington 2007., osobno upozorio da se kontrolira, piše britanski Times.

"Tamo se ne šale oko ovih stvari. Tvoj će život pratiti pod povećalom. Francuska si ne može dopustiti takav skandal", navodno mu je tada kazao Sarkozy.

Nakon što je u subotu izbila vijest o seksualnom napastvovanju sobarice u njujorškom hotelu, Sarkozyjev pomoćnik kazao je za Times da je francuski predsjednik zakolutao očima. 

Sobarica će svjedočiti kako ju je šef MMF-a pokušao silovati

Sobarica koja je optužila šefa MMF-a Dominiquea Straussa-Kahna za seksualno napastvovanje svjedočit će protiv njega, kazao je njezin odvjetnik u srijedu, prenosi AFP.

Prema detaljima istrage koje navode neki mediji, šef MMF-a je djevojku prvo silio na oralni a neki izvori kaži i na analni seks. Djevojka je nakon napada prvo nazvala svoga brata, piše britanski Daily Mail.

32-godišnja samohrana majka odbacuje bilo kakvu mogućnost da je pristala na seks. "Mislim da kad porota čuje njezino svjedočenje i vidi je uživo, i kada napokon bude mogla u javnosti ispričati svoju priču, mislim da će shvatiti da tvrdnje o pristanku na seks nisu istinite", kazao je.

Jedan od najmoćnijih ljudi na svijetu, Strauss-Kahn zanijekao je krivnju po svim sedam točaka optužnice za seksualno zlostavljanje i pokušaj silovanja, kao i za nezakonito oduzimanje slobode. On sam je prije par mjeseci najavio francuskim novinarima da bi mu mogli smjestiti aferu.

Strauss-Kahn se nakon navodnog subotnjeg pokušaja silovanja u luksuznom hotelu Sofitel zaputio prema aerodrom John F. Kennedy, gdje je uhićen nekoliko minuta prije polijetanja njegovog zrakoplova.

Sudac mu je u ponedjeljak odbio puštanje na slobodu uz jamčevinu zbog mogućnosti bijega, a prvom čovjeku MMF-a prijeti dugogodišnja kazna zatvora bude li osuđen.

Pročitajte više