Sarnavka: Nasuprot Severini stoji netko moćniji, bogatiji i spretniji u davanju novca

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Predstavnice Centra za ženske studije, Zaklade Solidarna, Ženske mreže Hrvatske i inicijative Spasi me poručile su da se nad ženama događa institucionalno nasilje zbog dugotrajnih sudskih postupaka u vezi sa skrbništvom nad djecom, prenosi HRT

Smatraju da su institucije prožete mržnjom i predrasudama prema ženama. Održale su konferenciju za medije zbog slučaja pjevačice Severine Vučković. Tvrde da je predsjednik Vrhovnog suda Radoslav Dobronić dao skandaloznu izjavu. Od ministra pravosuđa zahtijevaju da protiv njega provede stegovni postupak zbog "diskriminatornih i mizoginih izjava".

Traže izmjene postojećeg Obiteljskog zakona

"U slučaju Severine, za koju predsjednik Vrhovnog suda kaže - ona je moćna, slavna i bogata, stoji nasuprot njoj netko tko je puno moćniji, puno bogatiji i puno spretniji u potkupljivanju i davanju novaca da bi netko stao na njegovu stranu", rekla je Sanja Sarnavka iz Zaklade Solidarna.

"Mi tražimo od vlade i sabora da izmijene postojeći Obiteljski zakon, ali da ga izmijene iz temelja, po preporukama Grevio odbora, da se provede uvođenje potpuno novog pristupa za žrtve nasilja, da se ukine obavezno savjetovanje za žrtve nasilja, da se prepoznaju djeca svjedoci konačno kao žrtve nasilja", napomenula je Sanja Juras iz Ženske mreže.

Pročitajte više