SARS U KINI: 163 NOVOOBOLJELIH, 7 MRTVIH, U HONG KONG 5 MRTVIH

Kina je u nedjelju objavila da je još sedam osoba umrlo od SARSa a novih 163 osoba je zaraženo, čime je ukupno od te atipične smrtonosne upale pluća 163 osoba umrlo a 4.125 je zaraženo.

Ministarstvo zdravstva objavilo je da su četiri od sedam novih smrtnih slučajeva zabilježene u Pekingu, javlja agencija Xinhua.

Peking je danas grad koji je u svijetu najteže pogođen virusom SARS-a, sa 69 nedavno oboljelih.

U Hong-Kongu, koji je nekada bio pod britanskom upravom, a danas je dio Kine, bolest je odnijela novih pet života, objavile su honkonške vlasti. U tome je gradu zabilježeno osam novih oboljenja.

S novih petero mrtvih - četiri muškarca i jednom ženom - bolest je na području Hong Konga ukupno odnijela 184 života a 1.629 je bilo registrirano kao oboljelo.

Osim toga, u Hong Kongu je izvanredno pristao u nedjelju tanker pod malezijskom zastavom s kojeg je 10 članova posade odmah prebačeno u bolnicu pod sumnjom da su zaraženi SARS-om.

Tri liječnika koja su još na tankeru pregledala svih 24 člana posade utvrdili su da nitko nema povišenu temperaturu, iako su se mornari žalili na vrućicu, kašalj i bolove u tijelu nakon što su napustili Tajland 28. travnja, rekao je novinarima jedan dužnosnik ministarstva zdravstva.

Preostalih 14 članova posade ostat će na brodu u karanteni 10 dana.

Pročitajte više