Satima kolaps na zagrebačkoj obilaznici zbog gužvi prema moru. Kolona sad malo manja

Foto: Screenshot Google Maps

Ogromne su gužve na zagrebačkoj obilaznici iz smjera istoka prema zapadu. Kolona se, kako se čini, stvorila uslijed velikog priljeva vozila prema naplati Lučko.

Kolona je, prema Googleovim kartama, duga preko 15 kilometara. O kakvom se prometnom kolapsu radi govori to da se od čvora Velika Kosnica (spoj s Radničkom cestom) do naplate Lučko, što je udaljenost od oko 18 kilometara, vozi oko sat i petnaest minuta.

"Pojačan je promet na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera čvorova Buzin i Zagreb-zapad prema naplati Lučko te na autocestama u smjeru mora i u smjeru unutrašnjosti", izvijestio je HAK. Dodali su kako je kolona iz smjera čvora Buzin duga oko 15 km (ovaj podatak su ažurirali oko 11 sati, ranije su naveli da je kolona 12 km), a iz smjera čvora Zagreb zapad oko 2 kilometra (ranije su izvijestili o koloni od jednog kilometra). 

Kolona se ne smanjivala satima. 

Tek oko 13 sati HAK je objavio da se kolona manje smanjila na 13 kilometara.

"Kolona turista je sve od Kosnice do Lučkog, autocesta je u potpunosti blokirana i promet oko glavnog grada nemoguć", javio je čitatelj Indexa koji kaže kako vjeruje da je tako ogromna kolona uzrokovana otvaranjem nove trake prema naplatnima Lučko iz smjera zapada.

"Ne znam kako su mislili smanjiti promet time što uzeli jednu traku turistima koji dolaze s istoka. Možda netko nešto napravi po tom pitanju", poručio je čitatelj.

Uskoro opširnije

Pročitajte više