Saudijski svećenik: "Žene su uzrok silovanju i seksualnom zlostavljanju"

Screenshot: YouTube
 
SAUDIJSKI svećenik izazvao je zgražanje javnosti zbog izjava u kojima tvrdi da su "ženske provokacije" uzrok silovanju i zlostavljanju.
 
Propovjednik Ahmed Bin Saad Al Qarni komentirao je video u kojem žena "provocira" muškarca te naveo: "Ako ju siluje, plakat će zbog svog dostojanstva. Kunem se bogom, žene su uzrok zlostavljanja i preljuba. Pogledajte ženu u ovom videu, zaustavila je automobil koji vozi muškarac i ušla unutra".
 
"Žena koja izađe iz kuće našminkana i namirisana parfemom je preljubnica"
 
Svećenik je također rekao: "Žena koja izađe iz kuće našminkana i namirisana parfemom je preljubnica". Svojim izjavama je izazvao brojne bijesne reakcije javnosti. Jedna studentica mu je poručila:
 
"Al Qarni nema pojma što mi, saudijske žene, proživljavamo svakog dana. Mora znati da žene koje nose hidžab i nikab doživljavaju zlostavljanje baš svakog dana. Ponovit ćemo milijun puta dok ne shvate: Seksualno zlostavljanje nema nikakve veze sa žrtvom. Nema veze s tim kako se odijevamo, ponašamo ili što govorimo".
 
Žene u Saudijskoj Arabiji nedavno su dobile pravo da voze automobile, a vlada trenutno razmatra donošenje zakona koji bi označio seksualno zlostavljanje kao kazneno djelo. 

Pročitajte više