Sava kod Jasenovca stagnira, opasnost još nije prošla

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

STANJE vodostaja rijeka pod kontrolom je i na najugroženijim mjestima se smiruje.

Vodeni val rijekom Kupom kreće se prema Sisku tako da su na snazi redovne mjere obrane od poplava na rijeci Odri i Savi (Crnac). Kupa kod Farkašića u 6 sati ujutro bila je na 894 cm. Do 11 sati vodostaj se popeo na 897 centimetara.

Izvanredno stanje na snazi je u Hrvatskoj Kostajnici, no vodostaji Une su u padu, isto kao i Korane i Kupe kod Karlovca.

Sava kod Jasenovca gdje su na snazi izvanredne mjere obrane od poplave je do jutros rasla, a vodostaj je u 6 sati iznosio 829 centimetara. Vrhunac vodenog vala kod Jasenovca se očekuje sutra. Sava kod Jasenovca sada već satima stagnira. Od 9 sati stoji na 830 centimetara.

 

Ukinuto izvanredno stanje

U Karlovcu je u četvrtak u 8 sati ukinuto izvanredno stanje za rijeku Koranu gdje se provode redovite mjere obrane od poplave, što znači da se smanjuje i broj ljudi angažiranih na terenu te mehanizacija, rekla je Biljana Željeznjak iz karlovačke ispostave Hrvatskih voda.

 "Sa svakim satom sve je manje potreba za intervencijama, za ispumpavanjem vode kod boks-barijera i drugdje, ali sada je Kupa na razini od 687 centimetara, Korana na 716 i Mrežnica na 314,  što je sve i dalje vrlo visoko i mi smo i dalje u stanju obrane od poplave“, izjavila je Željeznjak za Hinu.

 Vodostaji svih karlovačkih rijeka su u opadanju, a meteorološke prognoze ne ukazuju na mogućnost obilnih oborina, tako da se očekuje daljnja normalizacija stanja i povlačenje vode u korita rijeka.

 Zbog vode na kolniku zatvorene su ceste:

- DC36 Karlovac - Pokupsko u mjestima Blatnica, Koritinja, Gradec Pokupski i Lijevo Sredičko

- DC47 Hrvatska Dubica - Dvor u mjestima: Kuljani, Zamlaća i Rosulje

- ŽC3253 u mjestu Mlaka

- ŽC3275 u mjestu Donje Jame

- ŽC3156 Žažina - Mala Gorica

- LC33086 Donje Selište - Skela.

Pročitajte više