SAVJETNIK ALBANSKE VLADE? Grčić se izlanuo i otkrio gdje Zoran Milanović želi raditi

Foto: FAH, Index

BRANKO GRČIĆ večeras se u razgovoru za HRT osvrnuo na aktualnu poziciju predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, koji se u Saboru danas nije pojavio, i to iako je izabran za šefa Kluba SDP-a.

Grčić je kazao kako misli da se Milanović ne pojavljuje jer na taj način izbjegava vršiti utjecaj na procese oko unutarstranačkih izbora u SDP-u.

No, pri kraju razgovora Grčić se osvrnuo i na poslovne planove koje Milanović ima za budućnost te dodao da ne isključuje mogućnost da će Milanović biti savjetnik albanske vlade. Priča o tome da bi Milanović mogao otići raditi u Albaniju kao konzultant Vlade u procesu približavanja te zemlje Europskoj uniji u hrvatskim medijima pojavila se početkom listopada.

Ostao bez zaštite i službenog vozača

Podsjetimo, nakon što je na parlamentarnim izborima izgubio od Andreja Plenkovića, Zoran Milanović se povukao iz javnosti, a nije osobito aktivan ni u unutarstranačkoj kampanji u SDP-u.

Milanoviću je ukinuta policijska zaštita koju je imao kao štićena osoba, jer prema sigurnosnoj procjeni ne postoji rizik koji bi opravdavao daljnju zaštitu.

Usto, Milanović, koji je godinama imao pravo na službeno vozilo i vozača, prije nekoliko tjedana je kupio i osobni automobil.

Nagađanja o budućem zaposlenju

U međuvremenu, nastavljaju se spekulacije o Milanovićevom budućem poslovnom angažmanu u nekoj od europskih ili međunarodnih institucija.

Milanović je početkom rujna najavio kako nakon politike misli "zaraditi".

"Imam manje od 50 godina. Idem nešto i zaraditi, jer od ovoga teško", kazao je Milanović 8. rujna.

Index je još u rujnu iz dva neovisna izvora bliska Milanoviću doznao da je predsjednik SDP-a još u proljeće dogovorio posao u Europskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD).

Prema našim izvorima, Milanović je posao dogovorio još prije nego što je u Saboru srušena Vlada Tihomira Oreškovića. Dapače, pregovori su počeli kada se još činilo da će Vlada HDZ-a i Mosta potrajati. Ispregovarao je, tvrde naši izvori, poziciju pomoćnika direktora za pravne poslove, u što se ipak razumije puno bolje nego u bankarstvo.
 

Pročitajte više