Savjetnik Zelenskog: Rusija ima projektila za samo još dva ili tri masovna napada

Foto: Profimedia

SAVJETNIK ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog rekao je da Iran do sada nije isporučio balističke projektile Rusiji i da to možda ni neće učiniti zbog političkih previranja unutar zemlje.

Mihajlo Podoljak kazao je za Guardian da ruske snage trenutačno imaju dovoljno projektila za još dva ili tri masovna napada na ukrajinsku civilnu infrastrukturu. Rusija je pokušala obnoviti svoj arsenal kupnjom iranskih projektila. Tajnik ruskog Vijeća sigurnosti Nikolaj Patrušev posjetio je Teheran u studenom i pokušao dogovoriti prodaju, no to se, kako tvrdi Podoljak, nije ostvarilo.

"Nemaju se vremena baviti Rusijom. To im nije prioritet"

"Iran se našao pod ogromnim diplomatskim pritiskom, a pritisak su povećali i prosvjedi u zemlji. Vlada počinje gubiti kontrolu nad situacijom u društvu te rastu njihovi problemi na domaćem terenu. Stoga se nemaju vremena baviti Rusijom. To im nije prioritet", kazao je Podoljak.

Dodao je kako vjeruje da su pregovori o projektilima između Moskve i Teherana još uvijek u tijeku, ali da do sada ni jedan nije isporučen Rusiji. Naveo je da su ukrajinske snage postale vješte u obrani od ruskih raketnih napada i da su jučer oborile 60 od 70 ispaljenih projektila.

Pročitajte više