Savjetnik Zelenskog upozorava da dani koji dolaze neće biti laki

Screenshot: YouTube

SAVJETNIK Volodimira Zelenskog, ukrajinskog predsjednika, Oleksij Arestovič rekao je da se još uvijek očekuju teške borbe na istoku Ukrajine, u blizini Mariupolja i na jugu zemlje.

Upozorio je da vojni napori "neće biti laki" u tim regijama.

"Mislim da ćemo vratiti Mariupolj, istočnu Ukrajinu i jug", rekao je. "Ali - slušajte pažljivo - tamo neće biti lako", dodao je.

Arestovič i drugi visoki ukrajinski dužnosnici posljednjih su dana pojačali pozive SAD-u i saveznicima da isporuče više teškog naoružanja. Govoreći tijekom dnevnog brifinga, Arestovič je rekao da su glavni pravci vojske tijekom proteklog dana bili regija Kijev, gdje su ukrajinske trupe povratile više od 30 naselja od ruske kontrole.

"Zaplijenimo puno opreme koja je prazna, bez goriva i predajemo je Oružanim snagama Ukrajine", rekao je. "Odnosno, ofenziva ide dobro", dodaje.

Arestovič, koji redovito daje brifinge na ukrajinskoj televiziji, također je pozvao ljude da se vrate normalnom životu, rekavši: "U onim područjima koja su oslobođena od neprijatelja, koja ne predstavljaju neposrednu prijetnju, a još više u gradovima središnje i zapadne Ukrajine i na istoku i u centru Ukrajine, gdje nema neposredne prijetnje, ekonomski oporavak je ključan za obnovu normalnog društvenog i političkog, čak i psihičkog života."

Pročitajte više