SCG: Potpisan koalicijski sporazum o novoj vladi, nedostaje još SPO

DEMOKRATSKA stranka Srbije Vojislava Koštunice, G17 Plus Miroljuba Labusa i Nova Srbija Velimira Ilića potpisali su u četvrtak koalicijski sporazum o novoj srbijanskoj vladi, dok bi Srpski pokret obnove Vuka Draškovića sporazum trebao potpisati u petak, te bi nova vlada mogla biti formirana do kraja idućega tjedna, izjavio je Koštunica nakon sastanka s čelnicima stranaka koje će oformiti manjinsku vladu.

Koalicijski sporazum, kazao je Koštunica novinarima nakon sastanka u četvrtak, sadrži elemente programa i strukturu vlade.

"Srpski pokret obnove će sutra, u petak, imati sjednicu zastupničkog kluba i predsjedništva stranke i očekujem da će i ta stranka sutra potpisati taj sporazum", kazao je Koštunica, koji bi trebao biti mandatar nove srbijanske vlade.

O samom programu i strukturi vlade, javnost će biti obaviještena u Skupštini Srbije, kad zastupnicima bude predstavljao vladu, kazao je Koštunica, a očekuje se da će vlada biti formirana do kraja idućega tjedna, ali - kako je kazao - veći dio mjesta u budućoj vladi još nije popunjen, "jer se vodi računa o tome da najbolji ljudi budu na pravim mjestima".

(Hina) xttag ydv

Pročitajte više