SCG: Suđenje odgođeno, o ubojstvu Stambolića Legija se izjašnjava 28. lipnja

POČETAK suđenja za ubojstvo bivšeg predsjednika Srbije Ivana Stambolića i pokušaj atentat na Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine u utorak je odgođen za 28. lipnja, jer je sudsko vijeće prihvatilo prijedlog obrane prvooptuženog Milorada Ulemeka Legije da mu se omogući dodatno vrijeme za upoznavanje s predmetom.

Suđenje će, po odluci Specijalnog vijeća za borbu protiv organiziranog kriminala, trajati od 28. lipnja do 6. srpnja.

Ulemek je optužen za organiziranje otmice i ubojstva Ivana Stambolića, koji je nestao 25. kolovoza 2000. godine. Njegovo tijelo pronađeno je u jami s vapnom na Fruškoj gori za vrijeme trajanja akcije "Sablja" pokrenute nakon ubojstva premijera Zorana Đinđića 12. ožujka prošle godine. Također je optužen za atentat na Vuka Draškovića 15. lipnja 2000. godine u Budvi, kada je Drašković bio lakše povrijeđen.

Osim Ulemeka, bivšeg zapovjednika Jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije (JSO), za sudjelovanje u ubojstvu Ivana Stambolića i atentatu na Draškovića optuženo je i nekoliko pripadnika JSO-a, bivši načelnik Resora državne sigurnosti MUP-a Srbije Radomir Marković, bivši zamjenik načelnika Sigurnosno-informativne agencije (BIA) Milorad Bracanović, te bivši načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije Nebojša Pavković, koji je optužen da je počiniteljima atentata na Draškovića u Budvi omogućio bijeg vojnim helikopterom.

Milorad Ulemek Legija, koji se, nakon 14 mjeseci u bijegu, 2. svibnja ove godine predao policiji, prvooptuženi je i za atentat na premijera Đinđića. I to je suđenje nedavno odgođeno pa bi se Ulemek o toj optužnici trebao izjasniti 10. lipnja.

Pročitajte više