Schroeder ponovno zaprijetio ostavkom

NJEMAČKI kancelar Gerhard Schroeder još je jednom zaprijetio ostavkom u pokušaju da natjera pripadnike njegove socijaldemokratske stranke u parlamentu da mu daju podršku, objavio je dnevnik Bild u petak.

"Ako me ne želite slijediti, onda možete potražiti nekoga drugoga", citira Bild Schroederove riječi na zatvorenom sastanku s regionalnim čelnicima SPD-a u sjedištu stranke u četvrtak. U pet godina na vlasti on je već nekoliko puta pribjegao takvoj prijetnji kako bi utjecao na kritičare unutar stranke da stanu iza njega.

Kancelara u petak čeka važno glasovanje u parlamentu o reformi zdravstva, a postoje naznake da bi neki protivnici unutar stranke mogli uskratiti potporu tom prijedlogu i ugroziti Schroderov pokušaj oživljavanja stagnirajućeg njemačkog gospodarstva.

U članku se navodi kako je kancelar vodstvu stranke rekao kako će iduća tri mjeseca biti presudna za njegovu vladu. Ako njegovi kritičari unutar SPD-a mogu pridobiti većinu, neka preuzmu vlast, a on im neće stajati na putu, rekao je Schroeder na sastanku, kako prenosi Bild.

Pročitajte više