SDP: "Hod za život" širi opasan narativ

Foto: Pixsell/Davor Javorovic

Iz osječke organizacije SDP-a priopćili su danas da manifestacija "Hod za život" širi opasan politički narativ i kako je cilj ukidanje prava žena, počevši s pravom na izbor, a onda širenje i zadiranje i u ostala teško izborena prava.

Reagirajući na subotnji "Hod za život", održan u Osijeku, SDP je ustvrdio kako "hod za redukciju ljudskih prava ponovno započinje svoje putovanje pod krinkom pjesme, domoljublja i molitve".

"Ista agenda povezuje hodače za život i klečavce"

Kažu kako se nametanje teze da je normalno organizirati molitvene skupove na trgovima, kojima se nastoji svesti žene na pokorna bića, koja će razmišljati kada im se to dopusti i neće imati pravo na odlučivanje o sebi i svojem tijelu, "dio iste agende koja povezuje klečavce i hodače".

Iz osječkog SDP-a pitaju zar ne bi bilo primjerenije kada bi ti isti ljudi ustali u obranu žena, kojih je u posljednjih 20 godina u Hrvatskoj ubijeno preko 400, a samo od početka ove godine njih četiri, ili kada bi se pobunili protiv bolničkog sustava koji je devastiran do mjere da u nekim državnim bolnicama, zbog priziva savjesti svih liječnika, žena nema pravo na izbor.

Predsjednik osječkog SDP-a Vjeran Marijašević kazao je kako je stvarna zaštita žena u društvu preduvjet za zaštitu svakoga života.

Pročitajte više