SDP i HSS pokrenuli proceduru za uvođenje građanskog odgoja u zagrebačke škole

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

GRAĐANSKI odgoj već je zaživio u Rijeci, Sisku, Istarskoj i Primorsko goranskoj županiji, a sada bi tim putem mogao i Zagreb.

Klub gradskih zastupnika SDP-a, HSS-a i NH-PS-a predsjedniku Gradske skupštine podnio Prijedlog zaključka o uvođenju izvannastavne aktivnosti ‘Građanski odgoj i obrazovanje’ u sve osnovne škole kojima je osnivač Grad Zagreb, javlja srednja.hr.

Socijaldemokratska partija Hrvatske, Hrvatska seljačka stranka i Naprijed Hrvatska!-Progresivni savez predlažu Gradskoj skupštini da razmotri njihov prijedlog i donese Zaključak u predloženom tekstu. O inicijativi Kluba gradskih zastupnika SDP, HSS i NH-PS na Facebooku je izvijestio Matej Mišić, član Kluba iz redova SDP-a.

– U ime Kluba zastupnika SDP-a u skupštinsku proceduru uputio sam prijedlog zaključka o uvođenju građanskog odgoja u sve zagrebačke osnovne škole. Vrijeme je da se kao društvo okrenemo budućnosti, a prestanemo živjeti u prošlosti, napisao je Mišić na Facebooku.

Mišić će ujedno biti i izvjestitelj u Skupštini u ime predlagatelja.

Ostaje za vidjeti hoće li ovaj prijedlog podržati dovoljan broj zastupnika, a zagrebački osnovnoškolci dobiti novi predmet u školama.

 

Pročitajte više