SDP na Fejsu krši izbornu šutnju?

Foto: Facebook

SDP se oglasio na Facebooku. "Znamo da ste bijesni! Nemojte da vas zaustave na zadnjem koraku! Evo kako do potvrde", poručili su i ostavili poveznicu na kojoj se mogu pronaći upute kako mogu glasati oni građani koji nemaju važeću osobnu iskaznicu i nisu upisani u izvatke iz popisa birača.

"Nemojte dopustiti da vas HDZ-ov MUP obeshrabri u ostvarenju vašeg građanskog prava! Izvadite plavu potvrdu i glasujte", istaknuli su iz SDP-a. Objavili su i fotografiju navedene potvrde koja omogućuje glasanje na izborima. 

Čitatelji nam se požalili kako ne mogu glasati

Inače, više čitatelja požalilo nam se tijekom jutra da nisu mogli glasati iako imaju važeću putovnicu ili vozačku. Iz Državnog izbornog povjerenstva (DIP) potvrdili su nam da oni kojima je istekla osobna iskaznica bez iznimke neće moći glasati bez takozvane plave potvrde koju mogu izvaditi u uredima za opću upravu.

Kako smo doznali iz DIP-a, svi koji nemaju važeću osobnu nisu na zaključenim biračkim popisima koji su dostavljeni na biračka mjesta. Zbog toga prije glasanja moraju izvaditi tzv. plavu potvrdu i s njom doći na glasanje. 
 

Pročitajte više