SDP o zatvaranju pumpi: Poljoprivrednici će se naći u još većim problemima

Foto: Etradex

SDP je komentirao današnje zatvaranje benzinskih pumpi. Pumpe su, prema najavama, zatvorili Etradex u Pazinu, Nikica Petrol kod Đakova i Plinka kod Zaboka. Iz SDP-a kažu da će se poljoprivrednici naći u još većim problemima ako dođe do masovnog zatvaranja benzinskih pumpi.

"Danas je u medijima izašla vijest da je nekoliko malih benzinskih pumpi bilo primorano zatvoriti svoja vrata. SDP-ov Savjet za poljoprivredu i hranu želi skrenuti pozornost na jedan od problema koji će se dogoditi zatvaranjem istih. Naime, mnoge male pumpe upravo su bile te koje su na dohvat ruke našim poljoprivrednicima. Ukoliko se masovno počnu zatvarati bojimo se da će se naši poljoprivrednici naći u još većim problemima.

Blizina i dostupnost tih benzinski pumpi je upravo ono što treba poljoprivrednicima. Zamislite samo kako će jedan poljoprivrednik morati ići do najbliže benzinske pumpe koja je u nekom gradu, kilometrima udaljenom. Gdje je tu isplativost, gdje je tu ekonomičnost?" pišu u priopćenju.

"Svako izgubljeno radno mjesto i svaki ugašen OPG gasi se trajno"

SDP kaže da je vlada jedina odgovorna i jedina ima instrumente za ublažavanje štete koja može nastati. "Uz učestali porast cijena svih inputa pri poljoprivrednoj proizvodnji još i vožnja do udaljenih benzinski pumpi je svakako nešto čime se vlada mora pozabaviti. Vlada je jedina odgovorna i jedina ima instrumente kako bi ublažila štetu koja može nastati. Apeliramo da se što prije reagira!

Svako izgubljeno radno mjesto i svaki ugašen OPG gasi se trajno, a mi ionako već dugo nismo samodostatni i svaki daljnji udar ruši već ionako urušenu poljoprivrednu proizvodnju.

Do sada niti jedan apel ministrici Vučković nije urodio plodom. Samo ćemo podsjetiti na njenu inertnost kada su se gasile šećerane. Pozivamo vladu i premijera, uključite se u rješavanje problema hrvatskih građana. Vama su ljudi dali povjerenje i na vama je odgovornost. Poljoprivredna proizvodnja je strateško pitanje naše države!" zaključuju.

Pročitajte više