SDP osudio Medvedove prijetnje novinaru Indexa: Očekujemo njegovu hitnu smjenu

Foto: Pixsell/Borna Filić, Žarko Bašić

MINISTAR branitelja Tomo Medved nazvao je novinara Indexa Vojislava Mazzocca i zaprijetio mu. Index je objavio članak o prijetnji ministra. 

>> Medved nazvao novinara Indexa i zaprijetio mu: U meni će se probuditi vojnički duh

Medved je Mazzocca nazvao u nedjelju oko 14:45, niti 24 sata nakon što je Index objavio Mazzoccovu priču o uhljebljivanju ministrova sina u državnoj zaštitarskoj tvrtki AKD, koja je lani dobila posao zaštite Ministarstva branitelja.

>> Nakon nećaka Medved uhljebio i sina?

"Hoćete da uđemo vi i ja u ring? Ako hoćete, ući ćemo u ring", rekao je Medved novinaru Indexa, pa zaprijetio: "Budete li mi se još dirali u sina, u meni će se probuditi vojnički duh."

Ovakav način komuniciranja i prijetnje koje je ministar branitelja Tomo Medved uputio novinaru Indexa osudio je SDP. U kratkom priopćenju koje je stiglo iz te stranke piše kako je zabrinjavajuće da jedan ministar zove novinare i prijeti. U SDP-u očekuju Medvedovu smjenu ili ostavku u što kraćem roku.

Priopćenje SDP-a donosimo u cijelosti

"SDP najstrože osuđuje prijetnje koje je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved uputio novinaru portala Index.hr Vojislavu Mazzoccu. Sloboda novinarstva jedna je od temeljnih vrijednosti demokracije i standard koji je Hrvatska davno dostigla. Zabrinjavajuće je da ministar branitelja bez ikakve zadrške zove novinare i upućuje prijetnje. Strašno je da to očito radi jer zna da neće snositi nikakve političke posljedice. Očekujemo da ministar Medved da ostavku ili bude smijenjen u što kraćem roku", priopćeno je iz SDP-a.

Pročitajte više