Nakon nećaka Medved uhljebio i sina?

Nakon nećaka Medved uhljebio i sina?
Foto: Hina

SIN ministra branitelja Tome Medveda nedavno se zaposlio. U državnoj službi, naravno. Ivan Medved dobio je posao u državnoj zaštitarskoj tvrtki AKD. Nije ministrov sin Ivan dobio neko visoko mjesto. Zaposlen je kao vozač.

Sinu posao, AKD-u posao

Ivan Medved, sin ministra branitelja, zaposlen je u AKD-u u listopadu prošle godine. Gotovo istovremeno AKD je dobio posao zaštite Ministarstva branitelja, tvrde naši izvori. Državnu zaštitarsku tvrtku pitali smo kako su se odlučili baš za ministrova sina. No njihov odgovor bio je više nego štur.

"Ugovor o radu s g. Medvedom zasnovan je s danom 2. listopada 2017., radi zamjene za odsutnost radnika uzrokovane dugim bolovanjem. Zapošljavanje g. Medveda u cijelosti je odrađeno sukladno Zakonu o radu i internoj proceduri. Zaposlen je kao pripravnik na radno mjesto vozač-dostavljač i ispunjava sve tražene uvjete radnog mjesta“, odgovorili su Indexu iz AKD-a.

Medved tvrdi da nije ni znao za zapošljavanje sina

"Moj sin se javio na natječaj kao i svatko drugi i tako dobio posao. Nisam ni na koji način urgirao za njega, a u konačnici nisam ni znao da se prijavio", rekao je ministar Medved za Index. No veze Tome Medveda i direktora AKD-a nisu baš labave da bi mu se moglo bezrezervno vjerovati. 

Direktor AKD-a Medvedov intimus

Tri mjeseca prije nego što je Medvedov sin dobio posao, direktor AKD-a postao je Jure Sertić, ministrov intimus. Jure Sertić bio je tajnik HDZ-ova Odbora za branitelje, a u hotelu Laguna, kojem je vlasnik njegov rođak Ivan Sertić, pisan je Medvedov zakon o braniteljima.

"U hotelu Laguna bile su smještene stotine osoba, jelo se i pilo preko 45 dana“, tvrdi nam izvor blizak Ministarstvu branitelja. O troškovima pisanja zakona Tomo Medved nikada nije želio odgovoriti, ali postoji snimka, koju smo preslušali, na kojoj se kune da je pokušao dobiti niz ponuda, čak i od planinarskih domova, ali nitko nije bio jeftiniji od hotela njegova prijatelja.

"O tome imamo sve podatke u tajništvu. Tražili smo desetke ponuda. To što smo zakon pisali u Laguni također nema nikakve veze sa zapošljavanjem mog sina. Oni su bili najjeftiniji", ustvrdio je Medved.

Nećak naglo napredovao

Zapošljavanje sina u državnoj službi nije prvo uhljebljivanje u obitelji Medved. Index je još prije nekoliko mjeseci pisao kako je ministrov nećak Josip Medved naglo napredovao u zagrebačkoj prometnoj policiji. Gotovo preko noći je postao šef postaje prometne policije Lučko.

"On je odličan policajac, ali skoro nikada nije radio posao na koji je bio raspoređen. Uvijek je bio uz šefove, radio za njih. Čak je i kao običan policajac jedini imao svoj ured", ustvrdio je tada Indexov izvor iz zagrebačke prometne policije koji Josipa Medveda poznaje od samih početaka njegove policijske karijere, točnije petnaestak godina. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara