Raspudić: Zanimljivo da Milanović nije poduzeo drastičan korak i pozvao čestite ljude

Screenshot: HRT/HTV

HDZ-ovac Josip Borić, Mostovac Nino Raspudić, SDP-ovac Siniša Hajdaš Dončić i politologinja Smiljana Leinert Novosel gostovali su večeras u Otvorenom. Komentirali su sastavljanje izbornih lista, programe i općenito nadolazeće parlamentarne izbore. 

Raspudić: Mi imamo svog kandidata

Raspudić se osvrnuo na mogućnost da Most poslije izbora podrži SDP-ovog kandidata za premijera. "Slažem se s predsjednikom Republike da je situacija krajnje ozbiljna, da su institucije okupirane i da je potrebno nešto učiniti za spas situacije", kazao je. 

"Ali zanimljivo je da predsjednik nije rekao da poduzima taj drastični korak i da ulazi u utrku za parlamentarne izbore na neovisnoj listi pa da poziva sve čestite ljude i lijevo i desno da se okupe u borbi protiv korupcije, nego kaže da ide na listu SDP-a na prvu poziciju u I. izbornoj jedinici", dodao je.

"Kandidat SDP-a nije naš kandidat, mi imamo svog kandidata, program SDP-a nije naš program i mi ne možemo podržati kandidata SDP-a", jasan je bio Raspudić.

Borić: Dogovorili smo naše koalicijske partnere

Borić mu ne vjeruje i tvrdi kako su Mostovci spremni podržati SDP-ovog kandidata za premijera, ali misli da neće doći u priliku za to. "Nismo se pomakli ni milimetra s obzirom na neka nova događanja u smislu zacrtane naše kampanje", naveo je Borić.

"U međuvremenu, dogovorili smo naše koalicijske partnere s kojima ćemo izaći točkasto o nekim izbornim jedinicama (HSLS, HDS i nezavisna zastupnica Marijana Petir). Mislim da su više-manje naše pozicije poznate", naglasio je. 

Hajdaš Dončić: Vjerujem da će naša lista biti pobjednička

Hajdaš Dončić je objasnio zašto je SDP prepustio partnerima 29 mjesta, od toga 10 ulaznih, na izbornim listama. "Ne mogu reći da je bilo svađa, rasprava i diskusija bila je vrlo otvorena. To je interni sastanak stranačkog vodstva, tj. predsjedništva SDP-a. Bitno je da nakon sjednice predsjedništva SDP-a koja je održana jučer imamo koaliciju od šest političkih stranaka, to je ključno", rekao je. 

"Što se tiče mjesta na listama i broja ukupnih mandata, vjerujem da će naša zajednička lista koalicije Rijeke pravde biti pobjednička lista i onda neće biti problem ni za SDP ni za ostalih pet članova ili članica koalicije o broju raspodjele mandata", nastavio je. 

"Ne vidim tu nikakav problem, odluka je usvojena, zajedno krećemo u bloku od šest političkih stranaka. Svaka stranka ravnopravno participira na izbornim listama i to je jedna, reći ću, dobitna kombinacija u trenutku kada slažete koaliciju centra i lijevog centra, zapravo nazvat ću je koalicijom lijevog centra", istaknuo je. 

Potvrdio je da će se liste definirati u ponedjeljak na Glavnom odboru SDP-a i da je nositelj liste za I. izbornu jedinicu Arsen Bauk. 

Pročitajte više