SDP u utrku za splitskog gradonačelnika htio poslati Baldasarovog direktora

Foto: FAH

SPLITSKI SDP još muku muči s pronalaženjem kandidata koji će se za svega pet mjeseci suprotstaviti gradonačelniku Ivi Baldasaru i HDZ-ovom Andri Krstuloviću Opari na lokalnim izborima. Potraga za pravim kandidatom traje mjesecima, a junaka još nema na vidiku.

Nedavno je partija bila spremna pokloniti povjerenje Zoranu Barcu, direktoru splitske gradske firme Parkovi i nasadi. Barac se SDP-ovcima činio kao kandidat s kojim bi ipak mogli ostvariti kakav-takav rezultat, no kao da se zaboravilo da je riječ o Baldasarovom direktoru.

"Ivo, imaš li što protiv?"

Barac to međutim nije zaboravio pa je pitao Baldasara ima li što protiv da se kandidira za splitskog gradonačelnika. Nije najjasnije što je Barac očekivao, no Baldasaru ta ideja nikako nije legla pa je bivšem kolegi poručio da mu da mandat na raspolaganje u slučaju da se odluči kandidirati na izborima.

Barac je, pretpostavlja se, zbrojio dva i dva, nitko, naime, u Splitu ne daje SDP-ovom kandidatu ozbiljne šanse da naslijedi Baldasara u Banovini, pa se odlučio povući. Kaže kako ga zanima u prvom redu firma. Nada se da će ostati na čelu Parkova, čak i u slučaju da vlast prigrabi HDZ, u što je teško vjerovati.

"Nadam se da će se cijeniti rezultat. U tri godine riješili smo dugove od 10 milijuna kuna", kaže Barac.

 

Pročitajte više