Kandidatkinja za predsjednicu SDP-a usporedila kapitalizam i fašizam

Foto: Facebook

KAROLINA LEAKOVIĆ jedna je od kandidatkinja za novu predsjednicu SDP-a. Iako su njene šanse za pobjedu na razini znanstveno-fantastičnih, ipak smo izdvojili neke izjave i promišljanja ove 39-godišnje prvostupnice dramske umjetnosti i bivše saborske zastupnice.

Kapitalizam je neofašizam, tvrdi Karolina Leaković na svojem Facebooku. "Govorim o potrebi da anatifašizam obuhvati prakse otpora prema dominantnom ekonomskom poretku jer kapitalizam uvjetuje pojavu neofašizma", te dodaje "Zadaća ljevičara je ponuditi im promociju antifašizma kao borbe protiv kapitalističkog sustava u kojem živimo."

Idealni sustav za ovu međunarodnu tajnicu SDP-a je jugoslavenski socijalizam. Napominje i da socijalizam nije bio totalitaran.

U Jugoslaviji je bilo izbora. Na malo drugačiji način, ali ih je bilo


"Jugoslavenski socijalizam nije zlo. On mi je prihvatljiv i treba biti prihvatljiv svima koji žele da mi koji živimo u društvu, sudjelujemo u donošenju odluka tog društva", rekla je Leaković u nedavnom intervjuu za N1, pa dodala: "Taj režim nije totalitaran, pa bilo je izbora. Na malo drugačiji način, ali to nije bio totalitarizam."

Omiljeni glasač bivše saborske zastupnice je blagajnica iz Konzuma

Socijalno osviještena, Leaković ne želi glasove onih koji zarađuju "veliku plaću od 12.000 kuna" pa tako kaže:

"To sigurno nije netko tko ima veliku plaću od 12.000 kuna. To je osoba koja danas radi za blagajnom Konzuma i ima plaću od 2.500-3.000 kuna, ne plaćaju joj se prekovremeni sat, a vjerojatno radi i nedjeljom".

U intervjuu u kojem govori o jugoslavenskoj demokratičnosti, ponovila je i svoje stavove o kapitalizmu. "Antifašizam je antikapitalistički pokret. Pogotovo u Jugoslaviji", kaže Leaković te dodaje "Komunizam je nastao na antifašističkoj i antikapitalističkoj platformi. Na taj pokret moramo biti ponosni."

"Je li vam to toliki problem da se netko naziva komunistom?", zapitala je Leaković.

Pročitajte više