SDP-ovac brani Kolindino cerekanje na Kornatu: "To je usputna fotografija"

Foto: Pixsell/Hrvoje Jelavić/Facebook

NAKON što je Index problematizirao skandalozno cerekanje predsjednice Kolinde Grabar Kitarović na otoku Kornatu, gdje je prije 10 godina 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog izgubilo živote u najvećoj mirnodopskoj tragediji u povijesti neovisne Hrvatske, predsjednica je podršku dobila s donekle neočekivane adrese - od jednog SDP-ovca.

>> Kolindino cerekanje na Kornatu - novo dno nesposobne predsjednice

Ivan Klarin, SDP-ov načelnik općine Tisno, tako je na Facebooku objavio status u kojem je stao u zaštitu predsjednice.

Za Klarina je, sudeći po njegovom Facebook statusu, Kolindino ponašanje na mjestu gdje je 12 vatrogasaca izgubilo živote u najstrašnijim mukama i bolovima, posve nebitno. Ono što je bitno, smatra Klarin, je da se Kolinda tamo uopće pojavila.

"Kao načelnik Općine Tisno i saborski zastupnik SDP-a moram reagirati na medijske kritike posjeta predsjednice RH mjestu stradavanja vatrogasaca na otoku Kornatu na temelju jedne fotografije koja nije i ne može biti mjerodavna cjelodnevnom obilježavanju 10. obljetnice stradavanja vatrogasaca. Kako sam i sam jučer sudjelovao na komemoraciji, želim naglasiti da je gospođa Kolinda Grabar-Kitarović prvi predsjednik države koja je posjetila mjesto stradavanja te zajedno sa roditeljima, prijateljima i rodbinom odala počast preminulim vatrogascima s pijetetom i poštovanjem", napisao je Klarin na svom Facebook profilu.

"Ne ulazeći u politički kontekst rada predsjednice RH te na prvo mjesto stavljajući traženje istine i obilježavanje ove tragedije i kao čovjek koji je od početka uključen u događaje oko tog nesretnog dana, smatram da nije potrebno kritiziranjem jedne usputne fotografije zasjenjivati značenje ove komemoracije i predsjedničinog posjeta", dodao je načelnik Tisnog.


 

Pročitajte više