SDP-ovac objavio snimku: "Direktor Vodovoda u firmi skuplja potpise za HDZ"

Screenshot: Facebook

PREDSJEDNIK gradskog odbora SDP-a u Zadru Daniel Radeta na Facebooku je jučer objavio snimku na kojoj se vidi da nepoznati muškarac ulazi u prostorije Vodovoda i potpisuje kandidaturu za Branka Dukića, aktualnog HDZ-ovog gradonačelnika Zadra.

Muškarca, koji tvrdi da ga je državni tajnik Šime Erlić poslao u prostorije Vodovoda, šalju od jednog šaltera do drugog, sve dok na kraju ne dođe u ured u kojem se potpisao na listu.

"Što kod mene, majke ti mile, to direktor skuplja potpise", kaže mu djelatnica.

Nakon kratke zabune oko toga je li muškarac došao odnijeti potpise u grad ili dati svoj potpis za Dukića, djelatnica kaže da joj je direktor Tomislav Matek rekao da skuplja potpise u svom odjelu.

"Meni je on dao da skupim potpise kod ovih mojih", čuje se na snimci. 

 

"Ovo se događa i u drugim tvrtkama"

"Bilo mi je interesantno da zadarski HDZ zadnja tri dana nije izašao sa štandom. To mi je sugeriralo da rade mimo propisa. S nekoliko strana sam saznao da se potpisi prikupljaju po gradskim poduzećima. Zajedno s kolegom sam želio to dokazati, a jedini način da to dokažemo je da samo odemo i uvjerimo se. Tako je nastao taj video", rekao je Radeta za Index.

Ovo se događa i u drugim gradskih tvrtkama, a ta praksa traje već 30 godina, tvrdi Radeta.

"Siguran sam da se događa i u poduzeću Obale i lučice, a imam i informacije da se događa i u poduzeću Čistoća. Tu potpisuju ne samo zaposleni, nego su direktori tu u funkciji koordinacije za prikupljanje potpisa, što je sramotno", kaže Radeta.

Sustav je premrežen svim i svačim i tako funkcionira 30 godina, tvrdi Radeta.

"To nije ništa čudno za Zadar. Oni taj sustav koriste već 30 godina isključivo za sebe i svoju promociju", zaključuje Radeta.

Prozvanom HDZ-ovcu je ovdje problem - neovlašteno snimanje

Prozvani Šime Erlić je za Zadarski.hr komentirao skandaloznu snimku.

"HDZ iza toga ne stoji. HDZ prikuplja potpise organizirano isključivo putem svojih temeljnih ogranaka, što je i objavljeno danas u medijima. Branko Dukić je omiljena osoba u Zadru i mnogi članovi i simpatizeri samoinicijativno prikupljaju potpise, a to im nitko ne može zabraniti", rekao je Erlić.

Zatim je rekao kako je ovdje zapravo problem - neovlašteno snimanje.

"Problem je ovdje neovlašteno predstavljanje i snimanje, što je protuzakonito te ujedno sramotno postupanje zadarskog SDP-a. Očito su izrevoltirani činjenicom da smo samo preko jednog vikenda prikupili više nego dovoljan broj potpisa podrške za našeg kandidata", zaključio je.

"HDZ se osjeća ugroženo, nemaju što ponuditi"

Radeta i SDP podržavaju koaliciju "Srcem za Zadar" koja je okupljena oko nezavisnog kandidata za gradonačelnika Zadra Marka Vučetića.

Vučetić je na svom profilu podijelio snimku uz komentar: "Ovo je primjer korupcije na razini upravljanja institucijom. Borba protiv korupcije, na razini grada, počinje izborom političara koji gradom upravljaju po načelu upravne znanosti, a ne po načelima koruptivne stranačke prakse. Vladanje ili upravljanje, to biramo na ovim lokalnim izborima.". 

"Očito je da se sad osjećaju ugroženo jer nakon dugo godina mi stojimo jako dobro. Ankete pokazuju da smo mi unutar statističke greške, a HDZ je u kampanju krenuo prilično nestabilan. Sve ovo što se događa je zbog problema u njihovim redovima. Nemaju što ponuditi građanima i onda moraju na svakakve načine skupljati potpise, kandidirati se i raditi u totalnoj ilegali", rekao je još za Index SDP-ovac Daniel Radeta koji je objavio snimku.

Upite o snimci smo poslali na više adresa u zadarskom Vodovodu, zadarskom ogranku HDZ-a i u središnjicu stranke, ali odgovor još nismo dobili. Njihov odgovor ćemo objaviti kad ga dobijemo.

Pročitajte više