SDP-ovac preuzeo Makarsku od HDZ-ovca, razočaran je primopredajom

Foto: Facebook

U MAKARSKOJ je u ponedjeljak izvršena primopredaja vlasti između bivšeg HDZ-ova gradonačelnika Jure Brkana i novoizabranog gradonačelnika SDP-ovca Zorana Paunovića.

"Očekivali smo operativni sastanak kao što je to uobičajena praksa u drugim gradovima, no to se nije dogodilo. Stoga smo uzeli malo vremena kako bismo osim izvješća pogledali i drugu dokumentaciju. Završili smo sastanak o primopredaji, razgovarali kratko o izvješćima, a veći broj dokumenata tek treba intenzivno proučiti i analizirati", navodi se u Paunovićevu priopćenju nakon primopredaje.

Poručio je kako neće davati izjave prije nego što pregleda sva izvješća koja je danas dobio.

Paunović namjerava što prije obaviti razgovor sa svim pročelnicima gradskih upravnih odjela, ravnateljima gradskih ustanova i direktorima gradskih tvrtki, razgovarati o radu i projektima koji su u tijeku li su planirani kako ne bi bilo problema u funkcioniranju grada.

Najavio je i da će provjeriti zakonsku utemeljenost svih odluka donesenih posljednjih dana bivše vlasti.

"Transparentnost prema medijima i građanima je naš imperativ, o tome smo govorili u kampanji i promjenu na tom polju građani Makarske osjetit će vrlo skoro", ustvrdio je Paunović.

Paunović se oglasio i na Facebooku.

"Očekivao sam ono što vidimo u drugim gradovima, ali to se nije dogodilo"

"Danas smo moja zamjenica Antonia i ja preuzeli upravljanje Gradom. Očekivao sam standardnu praksu koju ovih dana vidimo u drugim gradovima i operativne sastanke s vlasti na odlasku, ali to se nije dogodilo. Predana su nam štura izvješća i dokumentacija, ali nema veze, to nas neće pokolebati.

Što prije ćemo obaviti razgovore sa svim pročelnicima upravnih odjela, ravnateljima ustanova i direktorima tvrtki, razgovarati o radu i svim projektima koji su u tijeku i koji su planirani, a razgovarat ćemo i sa zaposlenicima.

Transparentnost prema medijima i građanima naš je imperativ od samog početka i tako ćemo i nastaviti. Zato ćemo održavati redovite brifinge s predstavnicima medija, kao i prijeme za građane.

Od danas napokon krećemo! Idemo zajedno stvarati sliku Makarske kojom se ponosimo", napisao je Paunović.

Pročitajte više