Propala SDP-ova poduzetnica na suđenje za neisplatu plaća došla Mercedesom

Screenshot: YouTube, Facebook

PROPALA poduzetnica iz Koprivnice i SDP-ovka Mirjana Indir svojim je radnicama nekadašnje tvrtke Talus još 2013. godine ostala dužna šest plaća. Tridesetak radnica utužilo je gotovo pola milijuna kuna duga za plaće i doprinose, piše Podravski list.

Mirjana Indir je na suđenje u Koprivnicu stigla iz Njemačke u bijelom Mercedesu B klase kojega je parkirala na mjestu za invalide.

Tridesetak radnica traži svojih šest plaća u visini od po 3000 kuna za rad u njezinom propalom pogonu za proizvodnju obuće. Osim neto plaće, nisu im plaćeni ni doprinosi.

Radnice prosvjedovali prije četiri godine

Radnice propale obućarske tvrtka Talus prije četiri godine su prosvjedovale ispred Gospodarske komore zbog neisplaćenih plaća i kršenja njihovih prava i o svemu obavijestili tadašnjeg ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa koji je bio u posjeti Koprivnici, a nakon toga su s prosvjedom nastavili ispred kuće šefice tvrtke Mirjane Indir koju su držali odgovornom za probleme s kojima se još uvijek bore.

Kazala kako za plaće nije bilo sredstava

Iako je Indir izjavila kako je učinila sve što je mogla, ali da za njihove plaće nije bilo sredstava. "Koliko se zaradilo, toliko se isplatilo. Proizvodnja nije bila 100 posto uspješna i pogon se dvaput selio, zatim brojna bolovanja i otkazi pa nisam mogla isplatiti plaće. Dala sam radnicama novac za plaće i režije, toliko koliko je bilo u firmi", kazala je Indir.

DORH se odlučio na podizanje optužnice zbog stava kako je za vrijeme neisplaćivanja plaća i doprinosa imala novac za isplatu radnika. Time je, smatraju u DORH-u, počinjeno kazneno djelo. Mirjanu Indir na suđenju brani odvjetnik Ljubo Pavasović Visković. 

Pročitajte više