SDSS-ovac Milošević: Pozdrav ZDS ima jedno značenje, to je simbol ustaškog režima

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

SDSS-ov saborski zastupnik Boris Milošević poručio je u Saboru da bi pozdrav "Za dom spremni" (ZDS) trebao biti nedopušten i kažnjiv jer je simbol ustaškog zločinačkog režima.

"Pozdrav ZDS, oko kojeg neki i dan danas imaju dvojbe, ima samo jedno značenje i jednu simboliku, to je simbol propalog ustaškog zločinačkog režima”, istaknuo je Milošević za iznošenja stajališta svoga Kluba zastupnika.

Dodao je kako otvorenost toga pozdrava dovodi do relativizacije ustaškog režima, netolerancije i diskriminacije.

Ustvrdio je kako je ZDS nedvojbeno ustaški pozdrav i kao takav je simbol tog režima koji se temeljio na rasizmu i rasnoj diskriminaciji, a upravo zbog antifašizma koji je zapisan u hrvatskom Ustavu te zbog pijeteta prema žrtvama i potomcima, taj pozdrav ne bi smio imati pravo glasa u javnosti, "trebao bi biti nedopušten, odnosno kažnjiv”.

Reagirao je Miro Bulj (Most), koji je istaknuo da treba osuditi sve totalitarne režime, ali da nikada neće prihvatiti da bilo tko etiketira hrvatski narod kao "ustaški i nacistički”.

Bulj: 'Ne' uspoređivanju 'insignije' iz Domovinskog rata s režimom iz prošlosti

"A pogotovo neću prihvatiti uspoređivanje insignije iz Domovinskog rata s bilo kojim režimom iz prošlosti, iz Drugog svjetskog rata, bilo ustaškim ili drugim”, kazao je Bulj.

"Kolega Miloševiću, ne stavljajte hipoteku hrvatskom narodu da je zločinački”, poručio je SDSS-ovom zastupniku.

Pročitajte više