Sedam Afganistanaca sinoć ilegalno čamcem prešlo Savu, uhvaćeni kod Nove Gradiške

Ilustracija: Dejan Rakita/PIXSELL

SEDAM osoba uhvaćeno je pri ilegalnom ulasku u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine sinoć oko 21:30 nedaleko od mjesta Vrbje u Brodsko-posavskoj županiji. Pokušaj ulaska u Hrvatsku spriječili su pripadnici interventne jedinice Policijske uprave brodsko-posavske.

"Prilikom nadzora državne granice na rijeci Savi policijski službenici uočili su gumeni čamac u kojem se nalazilo osam nepoznatih muških osoba. Nakon pristanka čamca uz obalu, kada su ugledale policijske službenike, dvije osobe koje su upravljale čamcem dale su se u bijeg. Policajci su jednu osobu uhitili, dok se druga udaljila plivajući preko Save u smjeru Bosne i Hercegovine", rekla je glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nujić.

Muškarac (23) koji je upravljao gumenim čamcem i preostalih šest suputnika u Postaji granične policije u Staroj Gradiški identificirani su kao državljani Afganistana. Vozač čamca uz kaznenu prijavu bit će predan u pritvor, a na ostalih šest putnika iz čamca primijenit će se procedura sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Pročitajte više

 

Pročitajte više