Šef albanske diplomacije Ilir Meta razgovarao sa Čovićem i Ljajićem

Visoki dužnosnici srpske i jugoslavenske vlade Nebojša Čović i Rasim Ljajić razgovarali su danas u Tirani s zamjenikom premijera i albanskim ministrom vanjskih poslova Ilirom Metom o unapređenju bilateralnih odnosa dvije zemlje, koji bi pomogli pri rješavanju problema na Kosovu.

Šef albanske diplomcije je izrazio zadovoljstvo što je je došlo do poboljšanja odnosa između dviju zemalja i posebno se osvrnuo na pitanje Kosova odnosno suživot između Albanaca i Srba. Meta je istaknuo spremnost Albanije da ohrabri dužnosnike i političare na Kosovu da nastave kontakte sa predstavnicima vlasti u Beogradu radi rješavanja konkretnih problema.

Meta je naglasio da Beograd i Tirana ne mogu izravno odlučivati o budućnosti Kosova, ali da svojom aktivnošću mogu pomoći poboljšanju suživota Albanaca i Srba na Kosovu.

Čović i Ljajić su, u pratnji gospodarskog izaslanstva i skupine novinara, danas doputovali u Tiranu promotivnim letom JAT-a, kojim je nakon više od deset godina uspostavljena redovna prometa linija Beograd - Tirana.

Pročitajte više