KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Šef Arene: O ljudima će brinuti 50 doktora i 18 sestara. Ovo nije mjesto kataklizme

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

KOORDINATOR organizacijskog stožera Arene Zagreb Davor Vagić rekao je danas na predstavljanju Arene kako se kreće sa 100 kreveta te s mogućnošću brzog proširenja na 270 kreveta. Pacijenti će imati utičnice, Wi-Fi i tuševe.

"Dvorana je napravljena u polukrugu, tu su postavljeni kreveti. U drugom dijelu su kreveti s bocama za kisik. Tu su utičnice za struju, postoji Wi-Fi. Što se tiče prehrane, Pleter će svaki dan jednokratno donositi. Ovaj je dio potpuno odvojen od ostatka dvorane. Aerosol se ne miješa s drugim dijelom dvorane. Osoblje ne dolazi u opasnost od zaraze", rekao je Vagić.

>> Beroš u Areni: Volio bih da u njoj ne bude pacijenata, ali brojke su ozbiljne

Ističe da će se o 100 pacijenata u roku dva tjedna brinuti ukupno 18 liječnika. KBC Sestre milosrdnice daje sedam liječnika, a Hrvatska vojska tri liječnika. Ostalo će se dogovarati s Ministarstvom zdravstva.

"Ovdje će biti puno veća sestrinska nego doktorska skrb jer se radi o pacijentima s blažim simptomima. Imamo dva dijela, mlađi liječnik u službi u načelu ili specijalizant, mlađi specijalist i to je čovjek koji nema teži dio, mjerenje tlaka i ostalih stvari, vođa smjene će biti obvezno osoba koja može intubirati pacijente", rekao je voditelj liječničkog tima Arene Zagreb Davor Vagić i dodao kako će sve voditi docentica Gomerčić, pulmologinja, te doktorica Gverić koja je klinička mikrobiologinja.

Još jednom je ponovio da je Arena stacionar, mjesto koje pomaže sustavu, a ne bolnica.

"Ovo nije nekakvo mjesto kataklizme ili ne znam čega", zaključio je.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više